Numărul de infectări cu noul tip de Coronavirus este în creștere la nivel mondial

0 Comment
44 Views

Numărul de decese cauzate de noul tip de coronavirus în întreagă lume a trecut de 961.352, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 253.567 de cazuri noi și 3.562 de decese. Cifrele cresc de la o zi la alta, iar un val 2 al pandemiei este din ce în ce mai probabil. Masurile de relaxarea luate de state, după scăderea numărului de infectări, par să se fi luat mult prea devreme, iar efectele acestor decizii încep să apară!

Virusul care a luat prin surprindere întreagă planeta începe să-și arate din nou colții, iar statele care păreau să fi pus sub control situația, văd zilnic o creștere a numărului de infectări!

India este una dintre cele mai afectate regiuni, înregistrând până la  90.000 de cazuri pe zi, numărul mare fiind pus și pe seama încercărilor guvernului de a limita restricțiile astfel încât să relanseze economia, atât de afectata în aceasta perioada.

O alta regiune foarte afectata este America Latina, unde Brazilia a depășit numărul de 140.000 de decese, fiind una dintre cele mai afectate țări din acest punct de vedere, alături de SUA.

Cazurile de Covid 19 încep să crească și în Europa

Dacă la începutul lunii iunie lucrurile păreau să ia o turnură pozitivă pe continentul European, se pare că a fost doar liniștea dinaintea furtunii. Mai multe țări Europene înregistrează o creștere evidentă a numărului de cazuri zilnice.

Hans Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că “ această creștere a numărului de cazuri la nivel global ar trebui să fie un apel de trezire pentru noi toți.” În această ordine de idei un număr însemnat de țări Europene au început deja să impună din nou restricții în cele mai afectate regiuni, pentru a limita proporțiile unui eventual dezastru.

Romania pe un prag ascendent în ceea ce privește pandemia de Coronavirus

Pe 16 septembrie a fost înregistrat recordul absolut de infectări cu noul Coronavirus în decursul a 24 de ore, peste 1700 de cazuri. În prezent, în tara noastră sunt înregistrate 114 648 de cazuri dintre care 92 169 de pacienți au fost vindecați și externați, în timp ce numărul persoanelor decedate este de 4503. Cel mai afectat este municipiul București cu 15304 de cazuri confirmate, urmat de județele Suceava și Brașov cu 6245 de cazuri, respectiv 5553 de cazuri confirmate până în acest moment.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment