Noua strategie de verificare a respectării măsurilor sanitare a Poliției Române: 20% dintre polițiști vor patrula în civil

0 Comment
99 Views

Poliția va patrula în civil pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului Covid-19. Această măsură a fost luată ca urmare a constatării respectării superficiale a măsurilor, cetățenii respectând regulile doar în preajma autorităților.

În acest sens, 20% dintre polițiști vor îmbrăca haine de civil și vor aplica amenzi tuturor persoanelor care nu respectă măsurile sanitare. Mai mult decât atât, MAI anunță că numărul TelVerde care permite cetățenilor sesizarea nerespectării măsurilor va putea fi folosit și pentru transmiterea materialelor foto/ video.

Numărul TelVerde este 0800.800.165.

La data de 3 octombrie Ministerul Sănătății declara că: pe teritoriul României, în total au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064  cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Monica Maria Burlacu

Absolventă de Științe Politice, masterandă a Facutății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Studii de Securitate. Alumna a programului Study of the U.S. Institutes University of Massachusetts Boston, activă în zona drepturilor omului.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment