NOIEMBRIE, LUNĂ DE FOC PENTRU ROMÂNIA!

0 Comment
71 Views

Institutul de pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta a fost tras un semnal de alarmă cu privire la noile infectări cu Covid-19. În interviul cu doamna Mahler, a declarat că în secția ATI a spitalului pe care îl conduce toate paturile sunt ocupate, medicii fiind extenuați de munca pe care o depun în îngrijirea pacienților.

La Marius Nasta, secția este complet ocupată, inclusive zona de triaj. Nu știu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secția de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situația este cu adevărat îngrijorătoare.”; au fost câteva dintre declarațiile doamnei Beatrice Mahler.

Managerul institutului a continuat avertizându-ne că va trebui să devenim responsabili nu doar la nivel de București, ci la nivelul întregii țări, dacă depistăm anumite simptome sau dacă am luat legătura cu cineva infestat, ar fi recomandat să apelăm la medicul de familie și Direcția de Sănătate Publică și să solicităm testarea.

Până în momentul de față situația a fost gestionată cu greu, dar riscul ca aceasta să scape de sub control este foarte mare, din cauza spitalelor supraaglomerate.

Declarațiile doamnei Beatrice Mahler (foto) ne-au dat de înțeles că până în acest moment, desi s-a reușit managerierea pacienților, eforturile depuse sunt foarte mari; se încearcă din răsputeri să se disponibilizeze fiecare pat, iar până atunci se recurge la ceva mai puțin etic din punct de vedere moral utilizându-se scaune ce au acces la oxigen. Colaborarea intensă cu Centrul Operativ este un adevărat ajutor pentru a rezolva aceste cazuri.

Ajutorul a fost binevenit în cadrul situației actuale în care gestionarea cazurilor medii și severe este de o dificultate majoră. Personalul medical din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București suferă afecțiuni cronice care în condiții de stres major se decompesează. Numărul de concedii medicale aferent lunii septembrie 2020 a fost dublu față de aceeași lună a anului trecut.

Spitalul Colentina, deși a redevenit spital Covid acum în urmă cu o săptămână locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate!

Numărul de concedii ce a fost acordat, s-a oferit numai persoanelor care aveau nevoie de acest lucru. Fenomenul de burn-out și consilierea psihologului din Marius Nasta sunt activități ce se realizează zilnic. Psihologul se află permanent printer colegi și încearcă să realizeze ședințe care să diminueze acest fenomen fiind constatat din punct de vedere statistic la valori foarte mari la personalul care lucrează în Covid.”  a mai declarat managerul spitalului.

Noiembrie se anunță ca fiind o lună de foc, a punctat doamna Mahler.

Dacă în următoarea săptămână numărul de cazuri va avea aceeași pantă ascendentă ce a existat și în ultimele două săptămâni, există șansa ca toate spitalele să se transforme în spitale Covid.” spune Beatrice Mahler în continuarea interviului.

În noiembrie, pe lângă situația delicată a pacienților infestați cu noul Sars-COV2 urmează și o lună a gripei. Astfel, acest lucru făcând ca a XI-a lună a anului să fie una de foc pentru spitalele României, a punctat medical în încheierea discuției.

A.T.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment