Nelu Tătaru: în lunile iulie-august românii vor putea avea “o viaţă cvasi-normală”

0 Comment
221 Views

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că nu se pune problema impunerii de noi restricţii împotriva Covid-19. Acesta a susținut, însă, că dacă numărul cazurilor zilnice continuă să scadă, Executivul ia în calcul o nouă relaxare prin deschiderea teraselor de la 1 iunie şi a plajelor de la 15 iunie.

Guvernul va avea următoarea şedinţă miercuri sau joi, iar pe ordinea de zi va fi pregătirea actelor normative pentru perioada de după 1 iunie, a declarat, prim-ministrul Ludovic Orban.

La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (…) Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Tătaru: din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele, iar din iulie-august, românii vor putea avea “o viaţă cvasi-normală”.


„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment