Mirela Nemțanu, director HOSPICE Casa Speranței: „Au fost sacrificați pacienți cu alte boli pentru a face loc bolnavilor de COVID-19” INTERVIU

0 Comment
6306 Views

Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței, a oferit un interviu platformei FacemSpitale.ro în care a explicat care sunt principalele obiective ale ONG-ului pe care îl reprezintă și ce provocări a întâmpinat HOSPICE în ultimele luni, în contextul pandemiei de COVID-19.

În plus, Mirela Nemțanu a oferit câteva date îngrijorătoare cu privire la numărul de persoane care au de suferit în România din cauza lipsei de investiții în sistemul medical și trage un semnal de alarmă asupra lipsei de interes a statului față de îngrijirea paliativă, militând pentru ca oamenii cu boli incurabile să beneficieze de un tratament decent până la finalul vieții lor.

Mirela Nemțanu a explicat că România stă foarte prost la capitolul îngrijire la domiciliu, fapt ce ar fi putut salva o mare parte dintre pacienți și ar fi reprezentat o soluție, mai ales acum, în contextul pandemiei pentru că, din nefericire, mulți pacienți au fost trimiși acasă fără ca statul să mai fie preocupat de starea lor de sănătate.

Totodată, Mirela Nemțanu explică necesitatea reformei în cadrul sistemului medical și povestește de ce s-a implicat HOSPICE Casa Speranței, alături de alte ONG-uri, pentru a milita în favoarea depolitizării managementului spitalelor și cum e necesară o reformă legislativă pentru ca sistemul sanitar să ofere, cu adevărat, servicii de calitate pacienților săi.

Vă invităm să urmăriți interviul video și, dacă doriți să vă implicați în cadrul ONG-ului HOSPICE Casa Speranței, să accesați website-ul www.hospice.ro pentru mai multe detalii. Iar dacă doriți să vă implicați cu o sumă de bani, o puteți face inclusiv prin SMS, trimițând mesajul TIMP la numărul 8844.

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment