Minivacanța de 1 Decembrie duce la aglomerarea stațiunilor, medicii nu sunt optimiști. Aproape 10.000 de polițiști vor supraveghea străzile

0 Comment
75 Views

De vacanța de 1 Decembrie cel mai mult au profitat hotelierii care încă speră că vor recupera o parte din profitul pe acest an dezastruos, 2020.  Printre stațiunile râvnite se află Predeal care încă este în scenariul roșu.

Telefoanele nu s-au oprit la Predeal unde oamenii încă își caută o cazare pentru a petrece minivacanța de 1 Decembrie; unele rezervări au fost făcute deja cu câteva luni înainte.

Spitalele sunt îngrozite și se așteaptă la ce este mai rău după vacanța de 1 Decembrie. În perioada Crăciunului, medicii se așteaptă ca toate unitățile medicale să fie copleșite de pacienți.

Situația poate fi evitată dacă vor fi respectate toate regulile de prevenire, a transmis managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler.

Marius Ioniță, administratorul unei unități de cazare din Predeal a spus că s-au efectuat rezervări cu până la 3-6 luni în urmă, totodată unele fiind anulate cu o săptămână înainte.

Traseele montane turistice vor fi redeschise pentru drumeții.

Directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Predeal, Marius Cătălin Câmpean a declarat că în acest weekend se va deschise telescaunul pentru zona Gârbova, apoi către Clăbucetul Taurului și ajungând spre stațiunea Azuga.

Hotelierii din stațiunea Straja sunt pregătiți să primească vizitatori

În ceea ce constă distanțarea socială unul dintre administratorii de pârtie, pe numele lui Valentin Huda asigură accesul limitat la instalațiile de transport pe cablu punând o distanță între turnicheții de porți de 2 metri.

Se pregătesc cu mare atenție și administratorii centrelor de închiriere a echipamentelor care spun că în ultima săptămână au reușit să pună totul la punct. „noi ne pregătim ca în fiecare an, plus un pic acum”, a spus administratorul centrului de schi, Talita Amurăriței.

Regulile de distanțare sunt prezente și în interiorul centrului de închiriere unde nu vor fi lăsate mai mult de 3 persoane în același timp și fiecare persoană va fi obligată să poarte masca de protecție.

Doctor Beatrice Mahler: Trebuie să stăm acasă!

Deși oamenii vor fi plecați în minivacanța de 1 Decembrie, medicii nu vor avea această ocazie, ci se vor pregăti intens pentru ceea ce poate urma după această perioadă.

Mi-aș dori să cred că toți vom petrece aceste sărbători acasă, în familia restrânsă. Am temeri, pentru că aceste zile libere, care sunt în număr de patru, înseamnă pentru mulți dintre români minivacanțe pe care le fac în diverse zone și acest lucru mă îngrijorează, pentru că este imposibil să eviți contactul, dacă te duci în zone unde populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă. Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline, ca urmare a acestui comportament pe care îl avem acum, de 1 Decembrie”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta din București, doctorul Beatrice Mahler.

În urma discuției, Beatrice Mahler a atras atenția că marea majoritate a pacienților vor proveni din zone rurale sau zone izolate cărora le va fi dificil să ajungă la un cabinet medical; serviciile de ambulanță vor ajunge cu greu în astfel de zone.

Diagnosticul și infecția Covid se deplasează treptat, treptat către casele noastre, oriunde ar fi ele, fie că sunt în orașe, fie că sunt la țară, la sate, și trebuie să ne atragă atenția asupra unei nevoi de diagnostic măcar cu testare rapidă care să ajungă în cabinetele medicilor de familie”, a declarat în continuare dr. Beatrice Mahler.

Pe lângă munca depusă de medici, MAI-ul va scoate în stradă aproximativ 10.000 de polițiști care în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie vor lupta pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială, pentru a fluidiza traficul și a menține siguranța și ordinea publică.

Polițiștii vor avea în vedere și verificarea respectării impuse pentru a limita răspândirea cu Sars-COV2.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI a declarat că este recomandat ca în perioada imediat următoare să fie respectate normele de protecție sanitară și distanțare socială, încercând să se evite pe cât mai mult posibil vizitele sau deplasările care nu au importanță.

MAI-ul va suplini munca polițiștilor cu aproape 5.000 de pompieri care vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței și vor fi pregătiți să intervină în orice situație pentru a gestiona toate solicitările primite din partea oamenilor, dar și pentru a acorda asistența medicală de urgență.

MAI-ul are la dispoziție prin Inspectoratul General de Aviație 14 elicoptere care vor survola zonele grav afectate și vor fi folosite în misiuni de ordine publică și aeromedicală unde cu ajutorul lor vor fi transportați pacienții confirmați cu Sars-COV2 sau plasma hiperimună.

6.000 de jandarmi vor fi trimiși în teren pentru a asigura un climat de liniște și siguranță, dar și pentru a evita crearea unor evenimente nedorite.

Jandarmeria Română va acorda o atenție sporită zonelor montane unde structurile specializate de intervenție montană vor interveni în cazul posibilelor riscuri.

În cazul unei situații de urgență, Jandarmeria Română a pus la dispoziție 250 de jandarmi montani care sunt instruiți și bine pregătiți să intervină.

Sursa: g4media.ro, digi24.ro

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


EUROBAROMETRU. Ce parere au romanii despre calitatea aerului?

Un nou Eurobaromentru facut de Uniunea Europeana referitor la problemele...

Leave your comment