Ministerul Sănătății a anunțat noi concursuri pentru medici, dentiști și farmaciști

1 Comment
140 Views

Ministerul Sănătății anunță că sunt așteptați 2710 de medici, precum și medici dentiști și farmaciști pentru a susține în acest an un nou examen spre a obține titlul de specialist

Sesiunea concursului va cuprinde perioada dintre 23 septembrie, până pe 24 octombrie 2020, mai mult de o lună de zile. Iar astăzi, 9 septembrie 2020 se vor afișa pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății – www.ms.ro, la secțiunea Examene și concursuri naționale – arondarea candidaților pe unități de specialități, și centre universitare de examen. Totul conform unor prevederi legale ale publicației Ministerului Sănătății privind examenul aprobat de către membri ministerului pentru acest an.

Arondarea ține de criteriul de pregătire a noilor cadre medicale, ce se referă la cele șase luni din stagiul de bază al specialității fiecărui dintre medici, ce va fi efectuat în centrele universitare de medicină.

Cu toate aceste, intervine și criteriul de existență al unui număr respectiv, deoarece vor trebui neapărat un minimum de trei candidați pentru a putea fi distribuiți la nivel de fiecare specialitate și, de asemenea, la nivel de fiecare centru universitar.

În continuare, se specifică faptul că într-un anumit scenariu în care, pentru unele dintre specialitățile respective ce vor fi disponibile, va exista doar un singur candidat pe centru universitar și în mai multe centre universitare diferite, se asigură că această măsură a avut loc deoarece, candidații menționați au fost rearondați centrelor universitare învecinate. Această măsură este necesară pentru „respectarea principiului obiectivității evaluării”, așa cum ne specifică Ministerul Sănătății în Comunicatul de Presă.

Astfel că, această măsură va rezolva problematica privind gestionarea deplasării candidatului la centrul universitar, și de altfel să existe cel puțin trei candidați pe fiecare dintre specialitățile publicate, ținând cont și de criteriul distanței minime, spre a reduce costurile privind deplasarea către centrul universitar.

Conform metodologiei aprobate prin Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.1333/6556/2012, Ministerul Sănătății specifică și faptul cum că în cazul socialității Medicină de urgență, examinarea va avea loc doar în centrele universitare din capitală și din Târgu Mureș.

„Anul acesta calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice. În acest context, examenul de obținere a titlului de specialist a fost devansat cu o lună de zile.” – susține în comunicat Ministerul Sănătății.

Sursa Ministerul Sănătății: http://www.ms.ro/2020/09/08/ministerul-sanatatii-organizeaza-sesiunea-pentru-obtinerea-titlului-de-specialist/

Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Criză de Remdesivir în spitalele din țară. Medicamentul respectiv tratează Covid-19

În România tratamentul pentru Covid-19 se face cu Remdesivir, însă...

1 reply added

Leave your comment