Mesajul Președintelui la sfârșitul stării de urgență. Klaus Iohannis: “Să nu compromitem tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!”

0 Comment
195 Views

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a ținut să mulțumească tuturor oamenilor care au respectat măsurile impuse de autorități în ultimele luni, dar și să ofere câteva date despre pașii pe care autoritățile și cetățenii trebuie să îi urmeze pentru a continua eficient lupta cu noul coronavirus.

Discursul șefului statului a debutat cu o precizare importantă, referitoare la cifrele pe care țară noastră le înregistrează în lupta cu noul coronavirus: “România înregistrează 16.247 de cazuri de îmbolnăvire, cu 245 de cazuri noi de ieri până astăzi, ceea ce arată un trend epidemiologic în ușoară scădere. Numărul de cazuri vindecate – 9.053 astăzi – este mai mare decât cel al cazurilor active, și anume astăzi 6.148.”, a spus Președintele

În ciuda acestui fapt, Președintele a precizat că nu o să ezite în luarea de măsuri ferme pentru a opri o eventuală nouă explozie a cazurilor, “Vreau să fiu foarte clar: Dacă situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezită să declar din nou stare de urgenţă! Să nu compromitem, aşadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că nu vor urmă trei zile de vid legislativ: “Astăzi, Consiliul Național pentru Situații de Urgență declară stare de alertă… Reîntoarcerea bruscă la situația de dinainte de pandemie este imposibilă. Virusul nu ține cont de acte administrative, iar renuntatrea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare.”

Iohannis a spus că este foarte important ca toți cetățenii să fie prudenți, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca în spații publice închise, să lucreze de acasă – dacă este posibil – pentru că astfel se protejează pe ei, pe cei apropiați lor și ușurează munca medicilor.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Leave your comment