EUROPA CENTRALĂ ÎN DIFICULTATE

0 Comment
59 Views

În primăvara trecută, unele regiuni ale Europei au luat măsuri dure la adresa populației închizând frontiere, școli, restaurante, baruri și unele magazine, carantinând o mare parte din comunitate. Printre aceste țări se numără: Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Polonia.

În urma acestor demersuri, Slovacia a avut cel mai mare impact fiind comparată la nivel mondial cu Noua Zeelandă; două țări care au fost numite “un bun exemplu de urmat pentru restul țărilor”.

Datorită rezultatelor incredibile obținute în urma măsurilor dure am reușit să ne bucurăm de o vară mai “relaxată”, care în cele din urmă ne-au readus la agravarea situației. (“Cred că plătim prețul comportamentului nostru din august: petreceri, călătorii în Croația și la Balaton, tabere preșcolare etc.” – acestea au fost spusele unui medic maghiar care a dorit să rămăna sub tutela anonimatului).

De la începutul lunii octombrie, ratele de deces, spitalizările, dar și numărul de pacienți care depind de ventilatoare a survenit o creștere substanțială punând probleme multor țări din Europa de Est; medicii se plâng că nu dispun de niciun “instrument” care să oprească această creștere semnificativă, declară unul dintre medicii de la Spitalul Universitar din Cracovia.

Acest virus pune presiune asupra sistemelor de sănătate încă de la început, iar țările lumii fac față cu greu nivelului ridicat de infecții din cauza lipsei resurselor prezente în spitalele lor.

Nivelul educațional al medicilor.

Din acest punct de vedere, Ungaria care este una dintre țările menționate mai sus, se măndrește cu o educație medicală de înaltă calitate, cu studenți străini care le calcă pragul facultăților de medicină, dar nu mulți medici maghiari care termină această facultate de prestigiu rămân din cauza salariilor mici din țară. În multe țări, situația este similară, deși Polonia reușește să țină “acasa” medicii. În anii precedenți, sistemul medical a survenit mari pierderi, mulți dintre angajați plecând să lucreze pe salarii mai mari, acest lucru lăsând o lipsă neacoperită nici in ziua de azi; nici în cazul asistenților medicali situația nu este mai favorabilă.

Reacții politice.

Guvernele reacționează.

În decursul zilei de sămbătă, Polonia a declarat întreaga țără “zonă galbenă”, unele regiuni ale țării fiind incadrate în “zonă roșie”; toată populația fiind obligată să poarte măști chiar și în spații deschise. Barurile și restaurantele au fost obligate să-și modifice programul de funcționare fiind prezentat unul nou care restricționează. Începând cu data de 1 octombrie 2020, Republica Cehă a declarat stare de urgență, iar de luni au intrat în vigoare noi restricții cu privire la încetarea predării directe în universități, orar limitat în sălile de fitness, restaurante, baruri și evenimente culturale.

În Slovacia, situația este una critică, această stare scoțând armata în ajutorarea spitalelor, dar totodată au în vedere și carantinarea unor regiuni cu rate ridicate de infectare. Vecinii noștri, unguri, au declarat luna aceasta creșteri salariale semnificative pentru medici, aceștia blocând granițele care cu unele excepții vor rămăne închise pentru străini.

În urmă cu doar câteva săptămăni, politicienii erau dornici să minimizeze temerile de coronavirus, în prezent aceștia fiind acuzați că poartă parțial vina pentru explozia de noi cazuri.

Acești politicieni care se consideră exemple de urmat au apărut în nenumărate rânduri nerespectând măsurile de prevenire în contextul pandemiei actuale. În urmă cu numai câteva săptămăni, ministrul de externe al Ungariei Peter Szijjarto a fost fotografiat în Croația imediat după ce Orban le-a cerut cetățenilor să rămână în Ungaria pe timpul verii.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment