Matei Dima – “Bromania” despre filmul pe care îl regizează pro-bono: „orice ban se face în urma acestui film va fi donat persoanelor diagnosticate cu boli incurabile” – INTERVIU

0 Comment
2941 Views
Apasă butonul “Play” pentru a urmări interviul integral

Matei Dima, cunoscut sub pseudonimul de Bromania, a oferit un interviu platformei Facemspitale.ro în compania lui Dragoș Bistriceanu. Regizorul și actorul care s-a remarcat în spațiul online pentru sketch-urile amuzante și filmulețele scurte postate de-a lungul timpului a explicat pentru cititorii Facem Spitale ce a însemnat perioada pandemiei pentru el, în ce proiecte s-a implicat pentru a ajuta și, în finalul interviului, a oferit o notă sistemului medical din România.

Bromania a explicat ce înseamnă proiectul cinematografic în care a ales să se implice și ce se va întâmpla cu banii din încasări:

„Orice ban se face în urma acestui film se donează către HOSPICE. HOSPICE este și o instituție care funcționează de mulți ani și care are mare credibilitate în piață.”

“Aici intervine si discuția aia cu: Bă, dar pe cine ajuti, e totul bine? Eu o perioadă lungă de timp mi-am pus întrebări când oamenii îmi cereau ajutor, dar cu ei sunt 100% sigur pentru ca  sunt transparenți, au istorie, sunt sprijiniți de foarte multe personalități din România și nu numai, ambasadori și asa mai departe și de aia imi face plăcere să știu că toată munca pe care o oferim noi va obține pe lângă încasările efective sau că se vinde la un Netfilix sau la un ProTV, va face oamenii care merg la film să înțeleagă ce face HOSPICE de fapt și cred că asta este un caștig cel puțin la fel de mare ca suma care o să se stranga din incasari.”

„Am fost șocat că oamenii pot fi atât de răi în comentariile lor”

În privința donațiilor pe care le-a făcut de-a lungul timpului, Matei Dima se declară șocat că oamenii pot fi atât de răi în comentariile de pe internet pe care le adresează explicând că „Bineînțeles, la început ești puțin surprins sau șocat chiar că oamenii pot fi atât de răi în comentariile lor, dar crești și înveți că totul are o sursă, inclusiv vorbele rele și frustrările lor sunt exprimate așa, ori că e educația lor, ori că au crescut într-un mediu, deci nu doar lipsa de educație, ma refer la cultura și la scoală, ma refer la educația în sânul familiei care poate pentru ei nu a fost optimă și realizezi că toate vin dintr-un loc. După care începi să vezi și comentariile reale, cu problemele tale, pentru ca nici tu nu ești perfect… și tu poți să greșești foarte des, cum și eu am mai greșit”

„Eu mă simt bine când donez!(…) Sunt unii care o fac pentru că dă bine la public.”

În privința persoanelor care se implică în acte caritabile, Matei Dima spune că, deși a fost reticent inițial pentru că nu suportă ipocrizia sau falsitatea, faptul că scopul final este îndeplinit, și anume acela de a ajuta pe cineva, atunci nu mai contează care sunt intențiile ascunse ale persoanei sau persoanelor care au realizat donațiile.

„Sunt oameni care fac donații pentru că așa simt, sunt oameni care o fac pentru că îi face să se simtă bine, cum sunt eu de exemplu. Eu mă simt bine când donez. E tot un gest egoist, că mă simt eu bine, deci nu sunt cel mai pur suflet nici eu, cum nu cred că ar trebui sa fii neapărat, dar sunt și mulți care o fac pentru că știu că dă bine și publicul de masă e foarte superficial.
Nu se informeaza, nu stă să gândeasca prea mult, ia informația la prima mână. Și în sensul ăsta, atunci când începi și promovezi că esti o persoana super de treaba: “Uite ce am facut eu aici! Uite ce ai facut tu acolo” o sa fie foarte mulți oameni care o să muște momeala asta și o să zică “Wow ce om bun! Super tare! Nu stiam!”, nu contează că a făcut toate mizeriile alea, e un om bun de acum.
Inițial blamam chestia asta pentru că nu suport acest fakeness care exista în lume, dar până la urmă care e scopul? Dacă omul respectiv chiar ajută și dacă prin platforma lui chiar face pe alții să ajute singurul lose e că trăim intr-o lume superficială, dar nu e neapărat asta cea mai mare problemă. Dacă s-au strâns bani și pentru niște copii poate, au și donat niște oameni se simt și ei bine, persoanei respective i-a crescut imaginea, iar acum oamenii zic că e de treabă, toata lumea are de câștigat. Deci punctul în care sunt momentan e ăsta: Că în orice condiții faci acte de caritate e ok. ”

Cred că lumea va fi mult mai precaută de acum”

În privința datei de 15 mai, Bromania spune că „S-a creat deja un obicei în privința oamenilor! Cred că lumea va fi mult mai precaută de acum”. Vezi interviul complet dând play videoclipului din partea de sus a paginii!

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment