Masca de protecție devine obligatorie în tot mai multe localități. Vezi care sunt județele afectate!

0 Comment
83 Views

Brăila

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a hotărât că, de marți, purtarea permanentă a măştii de protecţie devine obligatorie în municipiul Brăila şi în 13 localităţi din judeţ, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit informaţiilor făcute publice de subprefectul judeţului Brăila, Simona Drăghincescu, delegat cu atribuţii de prefect. Măsura se aplică pentru o perioadă de 13 zile, conform Digi 24. Hotărârea se aplică în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020.

Celelalte localități sunt: satul Berteştii de Jos (2,31), satul Chichineţu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăţei (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldăruşa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovineşti (1,6), satul Zăvoaia (1,71).

Argeș

Purtarea măștii pe stradă devine obligatorie în tot județul Argeș, anuntă autoritățile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis impunerea reguli stricte, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. 

Astfel, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din judeţ, atât la interior, cât și la exterior. Până acum, în Argeș masca era obligatorie pe stradă doar pentru grupuri mai mari de două persoane. Singurele excepții acceptate sunt pentru copiii mai mici de cinci ani. Măsura intră în vigoare de miercuri, 14 octombrie. 

Galați

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a hotarat luni, 12 octombrie, că se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție în municipiul Galați și alte cinci localități.

Celelalte localități sunt: „comunele Ivesti (4,64), Cuca (4,24), Sendreni (1,96), Gohor (1,83) si Vanatori (1,58), în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura”, se arată în hotărârea CJSU Galați, potrivit Ziare.com.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment