Mame contra bone. Vezi câți bani cer bonele pentru a sta cu copiii în pandemie

0 Comment
281 Views

Asociația Mame pentru mame a fost solicitată de mamele care sunt afectate de pandemie, care lucrează de acasă și care sunt obligate să țină copiii închiși între patru pereți deoarece școlile sunt închise să ia măsuri și să intervină pentru reglementarea pieței negre a bonelor.

Mămicile din România, greu încercate de pandemie, multe dintre ele angajate și obligate să lucreze de acasă, se văd acum nevoite să apeleze la bone pe o piață neagră tot mai restrânsă, cu forță de muncă tot mai limitată și tot mai pretențioasă financiar. Mămicile avertizează că din nevoia de a-și salva locul de muncă se chinuie să lucreze de acasă în condițiile dificile în care copiii mici intră peste ele și le interferează în activitatea curentă online.

Din nefericire bonele tot mai scumpe par a nu mai fi o soluție de ajutor pentru tinerele mămici, deorece acestea apelează la șantaj: pentru că știu că mamele tinere au nevoie de serviciu și în aceeași timp numărul bonelor este tot mai redus, bonele ridică pretenții financiare din ce în ce mai mari, atât ca tratament (doresc să nu aibă prea mult responsabilități cu copiii), cât mai ales ca salariu: pe piața neagră a bonelor în condiții de pandemie bonele cer 3000-4000 lei pentru 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi. Salariu unei bone pe piața neagră înainte de pandemie era de doar 2000-2500 lei.

Mămicile se plâng că muncesc cu stres și sub presiune, ascunzându-se de copii prin alte camere (atunci când există spațiu locativ), iar anumite bone (cu studii îndoielnice, slab calificate) solicită financiar pe piața neagră a bonelor, sume sensibil egale cu cele câștigate de mămici. Cu alte cuvinte, mamele, mai ales cele mai tinere, au ajuns să muncească doar pentru a plăti bonele.

Contactate de facemspitale, mai multe bone ne-au explicat faptul că au ajuns să ceară mai mulți bani și pentru că riscurile și efortul lor este mai mare acum decât cel de dinainte de pandemie și că multe mame cu venituri mari plătesc la negru sume pe care multe mămici din middle class nu și le permit.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment