Ludovic Orban: „Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”

0 Comment
99 Views

Premierul Ludovic Orban a declarant că instituțiile abilitate au în vedere controale amânunțite pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară în contextual pandemiei de coronavirus.

Acesta a precizat că organizatorii de evenimente și cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizațiilor de funcționare sau chiar închiderea definitivă a acestora.

”Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea, conform Știrile ProTV.

Totodată, acesta a fost întrebat ce măsuri vor fi luate în acest weekend pentru evitarea apariției unor noi focare de COVID-19 pe litoral.

În timp ce în România măsurile de siguranță adoptate de autorități îi fac pe patronii cluburilor să se îngrijoreze de un posibil faliment, cluburile din Tokyo sunt susținute de autorități cu sume de bani. Autoritățile din Tokyo le oferă patronilor de cluburi aproape 5.000 de dolari pentru a rămâne închise. Inițial, această măsură a fost refuzată, însă autoritățile au decis susținerea acestor afaceri de teama răspândirii virusului COVID-19.

Autoritățile din Tokyo și-au schimbat abordarea după ce 80% dintre cazurile noi raportate în această săptămână au fost printre persoanele tinere care au frecventat locurile aglomerate din orașele mari.

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment