Locuințele se ieftinesc în mai multe orașe ale țării

0 Comment
216 Views

Criza prin care România a trecut din cauza noului coronavirus a determinat o scădere, în întreaga țară, a prețurilor solicitate pe segmentul apartamentelor. În luna aprilie a fost o scădere de 1,7%, iar în luna mai această scădere s-a redus la 1,4%, relatează Profit.ro.

Ieftinirile au fost prezente atât pe piața rezidențială nouă, cât și pe cea veche.

În timp ce în luna aprilie această tendință descendentă a fost sesizată doar în Constanța, în luna mai scăderi au fost înregistrate în patru dintre cele șase orașe care se află sub monitorizarea Imobiliare.ro. De data a aceasta, Constanța nu s-a numărat printre aceastea.

BUCUREȘTI

Avansul înregistrat în luna aprilie a fost compensat în luna mai, astfel că apartamentele date spre vânzare s-au ieftint (tot) cu 2%, ceea ce însemnă că un metru pătrat util a ajuns de la o medie de 1.423 euro/metru pătrat la 1.394 euro/metru pătrat.

În comparație cu luna aprilie, așteptările vânzătorilor bucureșteni s-au diminuat pe ambele segmente de piața: prețurile apartamentelor din blocurile vechi au scăzut cu 2,6%, iar din cele noi cu 1,7%.

BRAȘOV

După avansul de 1,8% înregistrat în luna aprilie, indicele arată o scădere de 0,3% pe metru pătrat util. În comparație cu luna precedentă, apartamentele vechi s-au apreciat, în acest răstimp cu 1,6% pe metru pătrat util, iar locuințele din blocurile ridicate de curând s-au ieftinit cu 2,6%.

Prețurile au scăzut și în cazul locuințelor din Cluj-Napoca sau Timișoara.

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Leave your comment