Legislația europeană privind datele utilizatorilor ar putea determina compania Facebook să-și suspende activitatea în UE

0 Comment
197 Views

Marele gigant, compania Facebook, avertizează că ar putea suspenda întreaga activitate din Europa, dacă oficialii UE irlandezi vor decide întreruperea colectării de date ale utilizatorilor europeni. Lipsa garanțiilor privitoare la confidențialitatea datelor și accesarea acestora de către agențiile de informații americane reprezintă principalul motiv al inițiativei irlandeze. Reprezentanții companiei Facebook din Europa afirmă că în condițiile suspendării transferului de date către SUA este incert cum ar putea să continue furnizarea serviciilor Facebook și Instagram  în UE.

Informația a apărut ca urmare a unei declarații a companiei, făcute în data de 10 septembrie la Înalta Curte a Irlandei, declara publicația Ireland’s Business Post.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei declară faptul că această declarație nu reprezintă o amenințare a retragerii din Europa, ci demonstrează cum atât Facebook, cât și alte mari companii/ organizații se bazează pe transferurile de date pentru a putea opera, transmite The Guardian.

Monica Maria Burlacu

Absolventă de Științe Politice, masterandă a Facutății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Studii de Securitate. Alumna a programului Study of the U.S. Institutes University of Massachusetts Boston, activă în zona drepturilor omului.


R.Moldova: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și devine prima femeie președinte din istoria țării.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din...

Comisia Europeană a luat inițiativă privind salariile minime adecvate în UE

La data de 28 octombrie, Comisia Europeană a prezentat o...

Leave your comment