Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban vor discuta miercuri despre rectificarea bugetară

0 Comment
59 Views

Va avea loc o ședință la care vor participa președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul finanțelor, unde se va discuta rectificarea bugetară.

Conform înștiințării Administrației Prezidențiale, ședința va avea loc la ora 16:00, relatează Digi 24.

Klaus Iohannis si Ludovic Orban pe 4 noiembrie 2019, sursa: dw.com

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu”, a precizat sursa citată.

Luni, Orban anunţa că „rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni”, după ce „Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară”.

„Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport – sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale – aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, declara premierul, adăugând că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde bani la rectificarea bugetară.

Ministrul Finanțelor a clarificat că  România va evita recesiunea tehnică și că economia se va redresa până la finalul anului, iar acest lucru va duce la creștere economică în 2021. 

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Cum a ajuns România să raporteze aproape 1000 de infectări în decurs de 24 de ore ANALIZĂ

Poporul român - corigent la testul maturității?! România a atins un...

Leave your comment