Joe Biden readuce SUA în Acordul climatic de la Paris

0 Comment
78 Views
Sursa foto: pexels.com

Una dintre primele decizii ale noului lider de la Casa Albă, democratul Joe Biden, a fost aceea de a semna un ordin executiv prin care a readus SUA în interiorul Acordului climatic de la Paris, asta după ce SUA părăsise acordul la inițiativa fostului președinte, Donald Trump.

În acest fel Biden duce la îndeplinire o primă promisiune cu care câștigase suportul ecologiștilor și al progresiștilor americani.  Decizia Președintelui Biden vine în contextul complicat în care Republica Populară Chineză a anunțat hotărârea de a deveni neutră din punct de vedere al carbonului în 2060, în vreme ce 100 de state au proclamat urgența climatică drept o problemă oficială de stat.

Este de așteptat ca administrația Biden să reducă până în 2030 emisiile de gaze cu efect de seră cu 45%-50% în raport cu nivelul din 2005, iar președintele democrat să prezinte Congresului luna viitoare un plan de peste 2.000 de miliarde de dolari pentru climă, să promoveze economia verde și, după modelul Green Deal, să transforme prioritățile ecologice în obiective de dezvoltare durabilă ale SUA.

Alte decizii luate de noul Președinte american și de Executivul său la preluarea mandatului: au eliminat restricțiile de călătorie în SUA pentru cetățenii musulmani, și au oprit construcția zidului de la granița cu Mexicul.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Regeneron cere aprobarea cocktailului cu care a fost tratat Trump

Compania Regeneron, cea care a creat tratamentul pe baza de...

Leave your comment