Instituțiile de învățământ rămân închise până în septembrie

0 Comment
186 Views

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că școlile nu se vor deschide pentru moment. Decizia a fost luată în urma unei ședințe în care s-a discutat despre epidemia de coronavirus. La întâlnire au participat: premierul Victor Orban, ministrul Sănătății, ministrul de Interne, ministrul Educației și secretarul de stat, Raed Arafat.

Klaus Iohannis: „S-a decis azi ca pentru majorotatea elevilor din acest an școlar, școlile și universitățile și grădinițele nu se vor redeschide. Examenele naționale se vor desfășura așa cum au fost organizate în capul locului, dar cu păstrarea măsurilor de prevenire a răspândirii.

(…)Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară.

(…)Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale”.

Ana-Maria Tabarac

Editor Facemspitale.ro

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Am fost la redeschiderea școlilor și grădinițelor din Capitală și din Ilfov. Ce am văzut dă totul peste cap!

Sursa foto: părinte Popești-Leordeni (sub protecția anonimatului);  Școala Gimnazială „Ioan...

"Te scot la un vot?" Generația VOT

Ei sunt tinerii din ziua de azi – dedicați, ambițioși, curajoși,...

Leave your comment