Începând de luni, în Regatul Unit, perioada de carantină va fi redusă de la 14 zile la 10 zile

0 Comment
95 Views

Pe data de 11 decembrie 2020, cei patru medici-șefi britanici au anunțat că persoanele care sosesc pe teritoriul Regatului Unit vor fi vizate de carantină.

Cazurile de contact sunt obligate să stea în izolare numai 10 zile.

Astfel, în urma examinării ultimelor date, medicii-șefi ale celor patru provincii britanice au anunțat într-un comunicat următoarea decizie: „reducerea numărului zilelor de izolare de la două săptămâni la 10 zile”.

În urma infectării cu noul Covid-19, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de decese, nu mai puțin de 63.000 de morți din cauza noului coronavirus; fiind urmată în acest clasament dezastruos de Italia. 

Reducerea zilelor de carantina va urma să intre în vigoare de la data de 14 decembrie 2020, ora 00:01, ora locală în Anglia, Scoția și Irlanda de Nord.

În Țara Galilor această măsură pentru prevenirea contaminării cu noul Sars-COV2 a fost deja implementată.

În comunicatul celor patru medici, se îndeamnă ca persoanele vizate „indiferent dacă este vorba despre cazuri de contact identificate sau despre călători care vin din străinătate”, să rămână în case în perioada aceasta, chiar dacă ea a fost scurtată.

Persoanele care sosesc în Regatul Unit după data de 15 decembrie 2020, prin intermediul celor trei modalități (aviatic, nautic sau feroviar), vor putea părăsi mai repede locul de reședință numai dacă vor efectua un test Covid-19 la 5 zile de la sosire; condiția fiind ca rezultatul testului să fie unul negativ.

Testarea va fi rezervată înaintea călătoriei pentru a putea fi susținută; totodată persoanele sunt nevoite să plătească costul efectuării testării în sectorul privat.

Prețul unei astfel de testări va fi cuprins între 65 și 120 de lire sterline – echivalentul a 73 și 135 de euro.

Sursa: news.ro

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Marea Britanie intră în carantină

Boris Johnson a anunțat sâmbătă seară că Marea Britanie intră...

Leave your comment