În Arad s-au dat zeci de amenzi în localuri și în mijloacele de transport pentru nerespectarea purtării măștii

0 Comment
185 Views

În ultimele zile datorită numărului mare de cazuri raportate de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (coronavirus), poliția din județul Arad s-a autosesizat și a demarat controale în tot județul. Alte controale pot fi de așteptat și în alte zone din țară unde cazurile de infectare cu coronavirus cresc rapid.

În doar câteva zile poliția din Județul Arad a început o amplă misiune de control a localurilor și a mijloacelor de transport în comun, precum și în zonele aglomerate unde purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Astfel au fost impuse ca urmare a controalelor, au fost impuse în jur de 60 de amenzi, pentru arădenii ce nu au fost identificați în ultimele 24 de ore. Aceștia au fost amendați tocmai din cauza ne-purtării măștilor de protecție în zonele menționate mai sus, iar cuantumul respectivelor sancțiuni se aproprie de suma de 21.500 de lei, sau echivalentul a 4412,97 de Euro privind cursul de 4,87 lei a valorii Euro din 2 octombrie 2020.

În timpul executării misiunilor de control au fost verificate în jur de 42 de restaurante, terase, sau localuri de tip fast-food și opt mijloace de transport în comun. Totalul persoanelor ce au fost depistate fără mască a fost de 58 de clienți sau călători, precum și o persoană ce a fost sancționată deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu.

De asemenea, am menționat faptul că pot fi de așteptat și alte controale și în alte județe din țară, precum și în capitală, la București, unde numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 a depășit oficial borna de 18 mii de persoane. Ajungând la 18.285 de cazuri confirmate, anume 9.71 de persoane din o mie de locuitori sunt infectați la momentul actual.

Cele mai afectate județe din punctul de vedere al cazurilor de persoane infectate cu coronavirus sunt afișate în imaginea de mai jos.

Sursa: Agerpres.ro, Datelazi.ro

https://www.agerpres.ro/justitie/2020/10/02/arad-zeci-de-persoane-amendate-in-24-de-ore-pentru-ca-nu-aveau-masca-in-localuri-sau-in-mijloace-de-transport–584184
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment