Igor Dodon explică entuziasmul oficialilor de la București cu privire la alegerea noului președinte al Republicii Moldova: Pentru România e mare fericire că un cetăţean al său a devenit preşedinte!

0 Comment
36 Views

Maia Sandu, candidata pro-europeană,  a câștigat la un scor categoric alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale, comunicate de Comisia Electorală Centrală, ea devenind astfel, prima femeie președinte din Republica Moldova. Maia Sandu a reușit să atingă un scor de 57,75%, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon, actualul preșesinte al Republicii Moldova a obținut doar 42,25%.

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a găsit și explicația entuziasmului manifestat de oficialii de la București după câștigarea alegerilor de către Maia Sandu. Acesta s-a declarat convins că România este fericită că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetăţenia română a contracandidatei sale Maia Sandu, care a câştigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui live video pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliştilor şi a cetăţenilor. Întrebat despre deschiderea manifestată de România după victoria obţinută de Maia Sandu, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va face o vizită oficială la Chişinău după ce preşedintele ales îşi va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere.

“ E clar, au susţinut-o în alegerile prezidenţiale. România e deschisă față de Maia Sandu, a spus liderul pro-rus în exerciţiu de la Chişinău. “

“ În al doilea rând, eu cred că pentru dânşii e mare fericire că un cetăţean al României a devenit preşedinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu”, a mai declarat el ca răspuns la întrebare.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


R.Moldova: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și devine prima femeie președinte din istoria țării.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din...

Leave your comment