Guvernul României anunță că nu ia în calcul o noua carantină totală, în ciuda numărului tot mai mare de cazuri

0 Comment
36 Views

Premierul Ludovic Orban a susținut astăzi o conferință de presă în care a spus că guvernul pe care îl conduce nu s-a gândit până în acest moment la o măsură atât de dură, și că este mult mai recomandat să se acționeze gradual astfel încât economia și companiile din Romania să nu fie și mai afectate decât au fost deja.

”Atunci când am prelungit starea de alertă, în cadrul hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea diferitelor praguri, rate de 1 la mie, 1,5 la mie, 3 la mie. Știți foarte bine că în cazul depășirii rătei de 3 la mie se dispun automat de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență o serie de măsuri, care s-au și dispus. Suntem în analiza efectelor, este prematur să faci o anliză a efectelor măsurilor luate pentru că efectele unor astfel de măsuri se văd după o perioadă de cel puțîn 10 zile, să vedem dacă am reușit să oprim creșterea numărului de cazuri acolo unde s-au impus măsuri. Suntem, evident, într-o permanentă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră cea mai mare, și o spun cu fiecare ocazie, este că aceste măsuri să nu afecteze economia, să nu afecteze companiile sau cel puțîn să aibă efecte minime asupra funcționării economiei pentru că oamenii au nevoie de locuri de muncă, companiile trebuie să funcționeze, ori noi ne dorim să combatem epidemia asigurând în același timp funcționarea economiei cât mai aproape de normal posibil.”, a spus vineri premierul Ludovic Orban.

O nouă carantinare totală ar pune pe butuci sectoare întregi, iar riscul ca lucrurile să fie scăpate de sub control este foarte bine cunoscut de către Guvernul României, astfel, primul ministru consideră că oamenii vor putea trăi o viață cât mai aproape de normalitate numai dacă vor respecta măsurile impuse de către autorități.

Declarațiile vin totuși într-un context dificil având în vedere că astăzi, Romania a atins un nou prag critic al infectaților, 6546 de noi cazuri și 103 romani morți, în timp ce la terapie intensivă sunt 917 pacienți. În România au fost confirmate, până acum, 235.586 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 6.867 de persoane infectate cu coronavirus.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment