Guvernul nu dorește să mai impună nicio restricție în contextul pandemiei. Ludovic Orban: „Nu ne dorim să mai luăm nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei”

0 Comment
106 Views

Premierul Ludovic Orban susține că Guvernul nu dorește să mai impună nicio restricție în contextul pandemiei. Acesta spune că nu se mai dorește nicio măsură cu efect negativ pentru economie, însă acest lucru depinde doar de respectarea regulilor.

“Nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie, nu ne dorim să mai luăm nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei. Economia reporneşte, are nevoie de susţinere, oamenii au nevoie de locuri de muncă, companiile trebuie să funcţioneze, economia trebuie să se dezvolte şi nu ne dorim niciun fel de măsură care să aibă un impact negativ asupra economiei sau să mai introducem vreo restricţie care să limiteze drepturi”, a susținut șeful Executivului, conform Digi 24. Acesta a scos în evidență faptul că acest lucru depinde de respectarea regulilor de către cetățeni pentru stoparea răspândirii virusului.

Ludovic Orban a declarat că problema amânării alegerilor locale, în situația în care numărul de cazuri va fi în continuă creștere, se va pune doar „dacă derularea campaniei electorale și organizarea alegerilor creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu”.

În acest context, Ludovic Orban a făcut un apel către toate formațiunile politice să nu se mai facă nicio campanie electorală pe tema pandemiei de COVID-19.

“Avem nevoie de solidaritate, de mesaje coerente şi de o mobilizare a tuturor liderilor politici şi a tuturor formaţiunilor politice, a tuturor primarilor, a tuturor reprezentanţilor din instituţii publice pentru a putea lupta contra acestei epidemii”, a spus prim-ministrul. Astfel, alegerile se pot derula “în măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic. Nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor, dar dacă va fi necesar suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei”, a susținut Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment