Guvernul a emis Ordonanța de Urgență ce prevede câți bani încasează studenții care fac voluntariat în spitale

0 Comment
32 Views

Guvernul a aprobat proiectul de voluntariat, dată fiind o Ordonanță de Urgență în care studenții din anii terminali ai facultăților de medicină din țară, vor intra în unitățile sanitare implicate împotriva infectării și răspândirii cu coronavirus.

Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii Covid-19 și pentru a ajuta personalul aflat de mai bine de 9 luni în prima linie în lupta aceasta cu Covid-19, a fost adoptată în formă finală Ordonanța de Urgență care permite desfășurarea activităților de voluntariat.”, acest lucru fiind anunțat de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, de la Palatul Victoria, miercuri seară.

Studenții din anii terminali ai facultăților de medicină, respectiv anii 4, 5 și 6, precum și cei din anii 3 și 4 de asistență medicală vor fi trimiși în unitățile sanitare pentru a se implica în limitarea răspândirii infectărilor cu coronavirus.

Ionel Dancă, alături de Departamentul pentru Situații de Urgență au explicat că universitățile și școlile de profil vor fi coordonate de DSU spre centralizarea solicitărilor venite din partea studenților care doresc să facă voluntariat în perioada imediat următoare.

Acestea sunt transmise către DSU, care face redistribuirea acestor solicitări către unitățile sanitare care au cea mai mare nevoie.”, a precizat Dancă. În schimbul acestei dorințe de a ajuta medicii din prima linie, studenții vor fi premiați pentru activitatea de voluntariat cu 2.500 de lei pe lună.

Sursă: spotmedia.ro

A.T.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment