Grupurile „anti-mască” se află în vizorul Facebook. Unul dintre cele mai mari grupuri de acest fel, eliminat de pe platformă

0 Comment
102 Views

Unul dintre cele mai mari grupuri care instigau la nepurtarea măștii a fost eliminat de pe platforma Facebook din cauza încălcării politicilor sale împotriva propagării de dezinformare în legătură cu noul coronavirus. Numele grupului era „Unmasking America” și avea peste 9000 de membri, relatează Digi24.

Pe acest grup se urcau fotografii ale membrilor care purtau măști cu sloganul „Make America Great Again” sau cu diferite referințe la președintele Trump, cu scopul de a protesta față de cerințele autorităților de a puta masca. Aici oamenii descriau diverse experiențe legate de magazinele în care există obligativitatea de a purta masca, dar și detalii despre cum se poate obține „o scutire” de la mască.

Nu este singurul grup de acest fel. Toate acestea se opun ideilor promovate de experții din sănătate.

Regulile Facebook prevăd: dacă dacă un grup postează constant ştiri false, platforma va afişa utilizatorilor mai puţin conţinutul grupului în News Feeds şi va înceta să sugereze persoanelor să se alăture grupului pentru a reduce creşterea acestuia. Ținând cont de contextul actual, Facebook a decis să elimine toate grupurile ar căror scop e dezinformarea.

„Avem politici clare împotriva promovării dezinformării nocive cu privire la COVID 19 și am eliminat acest grup în timp ce le analizăm pe celelalte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Dami Oyefeso, citat de theverge.com.

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Leave your comment