Germania vrea o amplă reformă pentru a proteja companiile afectate de pandemie

0 Comment
115 Views

Publicatia Reuters a mentionat zilele trecute ca Germania va trece prin cea mai mare criza economica dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Prin urmare, tara doreste sa relaxeze regulamentele privind insolventa cu conditia ca firmele afectate sa aiba un model de afaceri solid.

Conform proiectului de reforma, care este preconizat sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor, termenul limita pentru depunerea cererilor insolventa va fi prelungit la sase saptamani (fata de trei in prezent). In acelasi timp, autoritatile aplica criterii mai relaxate atunci cand examineaza cererile.

Ministrul Justitiei Christine Labrecht a facut declaratii in acest sens

“Companiile care pot arata creditorilor o perspectiva realista de restructurare ar trebui sa-si poata implementa proiectul in afara procedurilor de insolventa”, a declarat ministrul.

Criticii proiectului cred ca suspendarea insolventei reprezinta doar o intarziere a falimentului pentru corporatiile vizate de masura.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment