Fostul prim-ministru, Dacian Cioloș, este revoltat după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț

0 Comment
100 Views

Dacian Cioloș transmite condoleanțe familiilor celor 10 persoane aflate la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț care și-au pierdut viața în urma unui incediu cauzat de neregulile existente în cadrul secției.

Opt pacienți aflați la secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamț au murit pe loc din cauza unui incendiu amplificat de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă. Alți doi pacienți au decedat la 10 minute după ce au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului.

,,Este absolut revoltător că acești oameni, luptându-se cu forme severe de COVID, n-au avut nicio șansă, secerați de incendiul de la secția ATI – secția în care își puseseră ultima speranță de viață. Cer autorităților să facă totul pentru a salva viețile celor scoși din incendiu, să nu ezite să transfere victimele la spitalele specializate din străinătate. În flăcările de la Spitalul din Piatra Neamț vedem din nou sistemul sanitar secătuit de corupție, de lipsuri, de cârpeli,” declară liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, la scurt timp după tragedie.

Cei doi medici și asistentele care se aflau de gardă în aceea seară, au încercat să scoată pe brațe restul pacienților pentru a-i salva din calea flacărilor. Medicul anestezist Ioan Cătălin Denciu, a suferit arsuri grave pe 40% din suprafața corpului. Celalalt doctor și cele două asistente au suferit arsuri de gradul 1 și 2.

Medicul rănit grav a fost transportat în această dimineață cu o aeronavă a Ministerului Apărării la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment