Formularul 230 pentru redirecționarea unui procent din impozitul pe venit către organizații non-profit poate fi depus până la sfârșitul lunii iunie

0 Comment
206 Views

Termenul limită pentru depunerea formularului 230 prin care puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către o organizație non-profit a fost prelungit până pe 30 iunie și permite bifarea acestei opțiuni pentru o perioadă de doi ani.

Persoanele doritoare să contribuie în ajutarea organizațiilor non-profit pot depune formularul 230 până la sfârșitul lunii iunie.

Persoanele doritoare să redirecționeze o sumă din impozitul pe venit aferent anului 2020 către organizațiile non-profit vor putea depune formularele cu datele organizațiilor civice alese până la data de 30 iunie 2020, conform noului termen stabilit într-un comunicat al Ministerului Finațelor Publice.

Printr-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor Publice, s-a propus prelungirea mai multor termene de declarare de plată a obligațiilor fiscale. Neintroducerea propagării termenului până la care se depune formularul 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat a condus la diminuarea fondurilor atrase de entitățile nonprofit și unitățile de cult.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor, la începutul anului 2020, Guvernul a aprobat propunerea MFP pentru prelungirea termenului de depunere a formularului 230 de la 15 martie până la data de 25 mai, termen care a fost prelungit din nou până la data de 30 iunie.

Așadar, persoanele doritoare să contribuie în ajutarea organizațiilor non-profit (asociații, fundații, ong-uri) mai ales în această perioadă de pandemie a coronavirusului sunt invitate să depună formularul 230 până la sfârșitul lunii iunie. De asemenea, se permite bifarea acestei opțiuni de contribuire cu o sumă de bani din impozitul pe venit pentru o perioadă de doi ani.

Puteți descărca formularul accesând acest link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/230_OPANAF_147_2020.pdf

De asemenea, puteți accesa și link-ul către comunicatul emis de Ministerul Finanțelor: https://www.mfinante.gov.ro/acasa.html?method=detalii&id=999649924

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment