Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, autorul OUG13, este noul președinte al Consiliului Legislativ

0 Comment
40 Views

Florin Iordache este noul șef al Consiliului Legislativ. Parlamentarii i-au acordat 185 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Augustin Zegrean, a obținut doar 41 de voturi.

Potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ, mandatul președintelui este pe viață, iar acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție

În funcția de președinte a Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost anunțat senatorul USR George Dircă care a primit 174 de voturi.

Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României. Având în vedere că nu există o lege care să impună  o limită a mandatului, fostul ministru al Justiției, cunoscut pentru celebrul OUG 13, obține un loc confortabil într-o funcție publică după ce nu a fost inclus pe listele PSD, pentru alegerile parlmentare din decembrie. Dragoș Iliescu, primul și singurul președinte de până acum al CL, a stat în funcție vreme de 19 ani, până la pensionarea sa în vara acestui an. El fusese numit președinte al Consiliului Legislativ  în 2001.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament ca protest împotriva legii pensiilor speciale

Deputații și Senatorii USR şi-au depus demisiile în Parlament ca...

”Bugetul 2021 va fi votat de viitorul Parlament, alegerile trebuie organizate”

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a declarat la finalul săptămânii trecute...

Leave your comment