Florin Cîţu – Sunt 90% șanse ca mall-urile să se deschidă din 15 iunie

0 Comment
212 Views

Ministrul Finanţelor Publice, a prezentat o veste foarte bună pentru românii care își doreau să își reia întru totul viața pe care o aveau înaintea pandemiei.

Cîțu susţine că din 15 iunie se vor putea deschide mall-urile dacă trendul cazurilor de coronavirus rămâne descrescător, această măsură de relaxare fiind importantă pentru economie.

Întrebat cât de importantă este această zonă pentru economia țării, şeful Finanţelor a susținut că este importantă pe termen scurt, deoarece „oamenii trebuie să iasă din casă, după ce merg la birou, ca să poată să socializeze”.

Nelu Tătaru a declarat că Guvernul va anunţa noi măsuri de relaxare în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19 până în 15 iunie. După această DATĂ este posibilă chiar o revenire la o stare de normalitate, fără niciun fel de restricții

„În ceea ce priveşte măsurile de relaxare, noi nu am închis niciodată toată economia. Construcţiile, investiţiile în infrastructură au funcţionat, tot ce a fost şantier a funcţionat în această perioadă, chiar şi în perioada de stare de urgenţă, după aceea am relaxat condiţiile în ordine inversă de cum au fost impuse şi urmează, dacă se confirmă acest trend descrescător al cazurilor (de coronavirus – n.red.), mall-urile, consumul.

În această perioadă, consumul online a crescut foarte mult, unii oameni au învăţat să folosească consumul online de nevoie, dar o parte importantă a consumului se face prin mall-uri şi cred că aceasta este următoarea relaxare. Din punctul meu de vedere este important să se asigure condiţiile de transport, astfel încât transportul de mărfuri să se facă fără restricţii, pentru că înseamnă şi costuri mai reduse de producţie, dar aici depinde şi de alte pieţe, a precizat Florin Cîţu, la Digi 24.

Dacă nu se întâmplă altceva până atunci, cred că 90% se vor deschide mall-urile din 15 iunie”

Provocarea a fost să faci rost de bani, să plăteşti cheltuielile curente, dar în acelaşi timp să nu omori nici economia, iar cifrele de până acum arată că a fost un succes”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Restricțiile privind libera circulație în UE ar putea fi ridicate începând cu 15 iunie

Guvernul va creşte banii alocaţi investiţiilor, a precizat Florin Cîţu „În acelaşi timp este important în economia românească (…) ca statul să investească. Anul acesta am avut în buget aproape 50 de miliarde (de lei – n.red.) alocaţi către investiţii, am crescut la rectificarea bugetară banii alocaţi în continuare investiţiilor şi o vom face şi în următoarea perioadă. Este schimbarea de paradigmă despre care am vorbit înainte de criză: un guvern liberal va veni şi va pune accent pe investiţii. Rectificarea bugetară din luna aprilie este prima rectificare bugetară pe care mi-o aduc eu aminte în care banii nu au fost luaţi de la Transporturi, Sănătate, Educaţie şi duşi către salarii sau alte cheltuieli către baroni locali şi au crescut cheltuielile către investiţii”, susține Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Leave your comment