Federația Patronatelor din Turismul Românesc dă în judecată Guvernul pentru subminarea economiei naționale

0 Comment
152 Views

Patronatele din turism au anunțat că vor da în judecată Guvernul României “pentru subminarea economiei naționale”, în cazul în care restaurantele din hoteluri nu se deschid începând din 15 iunie. Potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc, de la această dată peste jumătate de milion de români au achiziționate pachete de cazare, cu mese incluse. Problema principala este că ofertele de acest fel (cu masă la restaurant) nu pot să fie puse în aplicare dacă nu se livrează întreg pachetul clienților.

Dacă restaurantele din hoteluri rămân închise și după 15 mai, 70% dintre acestea ar putea să dea faliment, averizează industria HORECA. De asemenea, cei de la FPTR atrag atenția că o întârziere cu 2 săptămâni ar reprezenta un dezavantaj competitiv pentru România față de alte țări din zonă.

Federația amintește și de discursul Președintelui României în care a anunțat redeschiderea mall-urilor, însă fără restaurantele din interiorul acestora și fără locurile de joacă, dar nu a spus nimic despre redeschiderea restaurantelor din hoteluri.

“Perspectiva ca restaurantele din hoteluri să nu se deschidă pe data de 15 iunie, în plin sezon estival și după trei luni de pauză, a șocat industria turismului din țară noastră.”, arată Federația Patronatelor din Turismul Românesc.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Industria HoReCa în pragul colapsului

Comitetul pentru Situații de Urgență din București a anunțat o...

Leave your comment