Fake-news, o armă periculoasă pentru societate. Nu vă lăsați păcăliți!

0 Comment
135 Views

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță despre mesajele false atribuite Secretarului de Stat, Raed Arafat. Potrivit DSP, textele erau transmise Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, şi era conceput pentru a lăsa impresia că se solicită DSP-urilor să raporteze date false despre infectări și decese.

Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Sursa foto: Digi24

“Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese. Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Digi24

În ultimile zile circulă în mediul online diverse teorii conspirative despre Coronavirus, provocând dezinformare și dezorientare în rândul cetățenilor. Fake-news-urile au acaparat internetul, destabilizând chiar și pozițiile instituțiilor statului în raport cu acest virus.

Autor: Maricica Ciubara

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Impactul digitalizării asupra vieții cetățenilor europeni

De-a lungul anilor, tehnologia a revoluționa lumea și viața cotidiană...

"Nivelul discuțiilor despre COVID-19 este penibil în România" acuză un pneumolog din Marea Britanie

Într-o postare realizată pe facebook, pneumologul Tudor Toma, medic în...

Leave your comment