Facemspitale.ro se lansează oficial pe 1 mai 2020

0 Comment
1978 Views

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii și ziua în care lansăm oficial platforma Facemspitale.ro. Muncitorii americani au cerut în stradă drepturile lor (reducerea numărului de ore de lucru pe zi, condiții decente de muncă, salarii mai bune, protecția muncii etc) sociale și economice la sfârșitul secolului XIX, pentru ca în scurt timp mișcarea muncitorească și mișcarea de protest sindicală să inspire și să dezvolte o mișcare democratică în Europa și în lume la care oamenii simpli și modești economic s-au solidarizat în ideea efortului comun de egalitate în fața legii și de egalitate în drepturi politice: „un om un vot” este principul democratic al egalității pentru care s-au sacrificat muncitori, intelectuali, studenți, democrați.

Zilele acestea, muncitori și angajați în sistemul de sănătate, în aprovizionarea cu alimente, în transportul mărfurilor, în curierat, în piețe și supermarket riscă zilnic și se sacrifică pentru ca noi restul, să stăm în siguranță în casă.

Facemspitale.ro este un proiect civic: o platformă de media independentă de orice trust unde fiecare cititor poate deveni un contributor prin articole sau testimoniale postate pe site. Angajați, mici întreprinzători, antreprenori, membri de sindicat sau ai diferitelor asociații civice sau profesionale, studenți, profesori, medici, cetățeni care cred în construcția spațiului public în sensul egalității tuturor în drepturi și libertăți, sunt invitați alături de noi să se solidarizeze și să se înscrie în acest efort comunitar de a face spitale și școli în România.

Pentru noi, a face spitale nu înseamnă să fim împotriva celor care fac catedrale: dimpotrivă, respectăm bisericile, cultele, indiferent de religie, și pe cei care se îngrijesc de suflet. Dar statul modern, statul care respectă în mod egal toate religiile, toate cultele și toate convingerile cetățenilor săi, atât pe oamenii care cred, cât și pe cei care nu cred sau care au îndoieli, statul responsabil față de toți cetățenii plătitori de taxe și impozite trebuie să facă din bani publici spitale și școli și să se îngrijească de curățenia, de igiena și de sănătatea fizică și mentală a tuturor.

Construcția de spitale în România este o urgență, reforma sistemului de sănătate publică este o prioritate. Nimeni nu se tratează cu promisiuni. Iar dacă acest stat nu poate să facă, nimic nu ne oprește să facem noi.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


INTERVIU cu Mihaela Călinoiu, fost director executiv MagiCamp - PARTEA 1

https://www.youtube.com/watch?v=nLaWkPMKZYA&feature=youtu.be Mihaela Călinoiu, fost director executiv al fundației MagiCamp, a...

Mihaela Geoană, președinte Fundația Renașterea „Am fost nevoiți să oprim activitatea clinicilor noastre din cauza pandemiei”

https://www.youtube.com/watch?v=MvoJcbFTZUA&feature=youtu.be Mihaela Geoană, președintele fundației Renașterea, a oferit un interviu...

Leave your comment