Facebook combate dezinformarea online privind prognoza meteo

0 Comment
112 Views

Platforma de socializare Facebook a inaugurat primul său centru de date pentru prelucrarea informațiilor meteorologice spre a verifica echitatea lor în concordanță cu adevărul privind schimbările climatice.

Însă Facebook a primit și o grămadă de critici cu privire la această decizie tocmai din cauza răspândirii și acceptării de știri false online pe propria lor platformă – cunoscute și ca ”fake news” – fără a lua vreo măsură concretă de a-le elimina.

Facebook sare în ajutorul acestei inițiative, dând ca și exemplu platforma sa privind Centrul de Informații COVID-19 de pe care se va modela și platforma privind schimbările climatice. De asemenea, Fb au propagat o nouă platformă de acest fel și luna trecută în ceea ce privește acoperirea alegerilor prezidențiale din noiembrie ce vor avea loc în Statele Unite ale Americii.

Viitoare platformă climatică își va face inaugurarea în Statele Unite, Franța, Germania și în Regatul Unit, precum și în alte țări unde verificarea acestor informații este posibilă.

“Climate Science Information Center este un spațiu dedicat pe Facebook, cu resurse de la organizațiile climatice din lume și va propune măsuri de acțiune pe care oamenii le pot lua în viața lor de zi cu zi pentru a combate schimbările climatice”, a evidențiat Facebook într-o postare.

De asemenea, Facebook a declarat că își propune această supraveghere a știrilor meteo și despre schimbările climatice, tocmai din cauza denaturării știrilor care pot oricând reprezenta un pericol instantaneu de daune morale sau ”fizice”, precum ar fi medicamente false pentru coronavirus sau discursurile urii, care, eventual, pot provoca violențe printre cetățeni.

“Nicio companie de social media nu a încercat vreodată să facă acest lucru pentru simplul motiv că discursurile politice sunt întotdeauna caracterizate de exagerări, utilizări selectate ale statisticilor și pretenții exagerate ale virtuților unui candidat și viciile altora.”

– a declarat pentru reporteri Nicholas Clegg, fostul membru al Parlamentului European.

Sursa: GlobalNews.ca; https://globalnews.ca/news/7335541/climate-change-wildfires-facebook/

Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment