EUROBAROMETRU. Ce parere au romanii despre calitatea aerului?

0 Comment
127 Views

Un nou Eurobaromentru facut de Uniunea Europeana referitor la problemele calitatii aerului arata peste 65% dintre romani nu sunt informati corespunzator cu privire la acest subiect.

Aceasta informatie vine in contextul in care aproape jumatate dintre cetatenii U.E spun ca sunt informati cu privire la acest capitol, ceea ce plaseaza Romania sub media tarilor din blocul comunitar la acest capitol.

sursa: https://ec.europa.eu/

Cercetarea face referire si la problemele cauzate de calitatea proasta a aerului. La acest capitol romanii considera in proportie de 87% ca problemele cele mai serioase cauzate de calitatea slaba a aerului sunt bolile respiratorii si cele cardio-vasculare.

sursa: https://ec.europa.eu/

In acelasi timp, cetatenii romani sustin in proportie de 66% (similar cu media Europeana) ca autoritatile statului roman nu fac suficient pentru a promova politicile care sa incurajeze imbunatatirea calitatii aerului.

sursa: https://ec.europa.eu/

Cercetarea a fost efectuata in tara noastra pe un esantion de 1024 de persoane si pe un esantion de 27.565 de persoane la nivelul Uniunii Europene. Puteti regasi concluziile cercetarii aici: Eurobarometru privind calitatea aerului din UE.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Impactul digitalizării asupra vieții cetățenilor europeni

De-a lungul anilor, tehnologia a revoluționa lumea și viața cotidiană...

Leave your comment