Donald Trump, infectat cu noul tip de coronavirus. Care este starea de sănătate a președintelui american și cum îl va afecta în alegeri decizia de a ține ascuns rezultatul primului test?

0 Comment
57 Views

SUA este de departe cea mai afectată țară de Covid-19. Cu toate că sistemul medical american este unul modern, în comparație cu alte state puternice, pandemia a demonstrat tuturor incapacitatea lumii de a lupta cu o astfel de catastrofă.

America înregistrează un număr de 7.359.952  cazuri, 208.821 decese și nu mai puțin de 300. 995  infectări în ultimele 7 zile.

Președintele American, Donald Trump, infectat cu noul tip de Coronavirus

Donald Trump a fost testat pozitiv și a fost internat pe parcursul zilei de sâmbătă în centrul medical  Walter Reed, astfel încât starea lui de sanatate să nu se agraveze, având in vedere că presedintele american face parte din grupele cu risc crescut din cauza vârstei acestuia.

Aflat în plină campanie electorală, în încercarea acestuia de a pune mâna pe un al doilea mandat la Casa Albă, acesta a recurs duminică dimineața la un gest neașteptat… În ciuda faptului că a fost internat pentru a fi tratat împotriva virusului care a pus în genunchi o întreagă planetă, acesta a decis să facă o baie de mulțime chiar și în aceste condiții extreme. Donald Trump a ieșit duminică din spitalul unde este internat, cu dorința de a-și saluta susținătorii strânși în fața instituției medicale.

Președintele american ocupă locul din spate a unui SUV condus de un bărbat care purta mască, probabil membru al echipei sale de securitate. Gestul a luat prin surprindere, atât oamenii aflați în curtea spitalului, cât și jurnaliștii și specialiștii, care nu s-ar fi așteptat la un act atât de inconștient din partea șefului statului.

Donald Trump ar fi ascuns rezultatul primului test de Covid-19

Cu toate că președintele american ar fi aflat rezultatul primului test miercuri, undeva în jurul prânzului, la 13 ore de la dezbaterea avută cu Joe Biden, asta nu l-a împiedicat să mai participe la două evenimente de fundraising, sau la întâlnirile cu propriul staff, în ciuda faptului că era purtătorul unui virus care a ucis nu mai puțin de 200.000 de americani.

Joi seara, un al doilea test ar fi confirmat faptul că acesta este infectat cu Covid-19, făcând publice rezultatele testelor intr-o postare de pe Twitter.

Medicul de la Casa Alba a venit cu o declarație ciudată și cel mai probabil fără să vrea, l-a dat de gol pe președintele american. Acesta a spus indirect că Trump ar fi știut diagnosticul când a participat la o întâlnire publică.

Informațiile neclare si balbele administrației americane, care a încercat cu greu să nu se dea de gol, au făcut ca publicul American să-și pună serioase semne de întrebare. Câtă încredere pot avea într-o administrație care încearcă să ascundă gafele unui președinte deloc precaut, câtă încredere pot avea într-un conducător suficient de inconștient încât să pună în pericol viața altor oameni, în ciuda faptului că ar fi cunoscut rezultatul testului de Covid-19, sunt întrebări la care ni se va răspunde în urma alegerilor ce vor avea loc în America pe data de 3 noiembrie. Mai mult decât atât, acțiunile actualului președinte de la Casa Albă nu au fost tocmai inspirate și cu siguranță nu au fost realizate la sugestia echipei lui de campanie, având în vedere că Joseph Biden, contracandidatul său este creditat cu șanse mai mari în intențiile de vot ale oamenilor.

Într-un sondaj realizat la mijlocul lunii septembrie, de către Ipsos/Reuters, Joseph Biden este creditat cu 50% din intențiile de vot, în timp ce actualul președinte are un scor de doar 41%.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Leave your comment