Donald Trump înapoi la Casa Albă. Gestul controversat făcut de președinte

0 Comment
89 Views

Președintele Donald Trump a părăsit luni Spitalul Militar Walter Reed. O dată ajuns din nou la Casă Albă, șeful statului a ales să facă un gest cel puțin bizar.

Când a urcat în celebrul balcon Truman, acesta și-a dat jos masca deși este încă infectat, presa se află acolo. Prin acest gest Donald Trump a transmis un mesaj total nepotrivit publicului care îl urmărește.

sursa: captura Youtube

Imediat după acest episod, Donald Trump a spus într-un mesaj video postat pe Twitter că medicii de la Walter Reed l-au tratat corespunzător, deși nu a ajuns la spital în cea mai bună stare. Acesta a precizat că a învățat foarte multe despre COVID, că atunci când ar fi mers la școală.

El a mai spus că s-a întors la muncă deși este conștient că există un risc, dar orice lider adevărat ar fi făcut la fel. Acesta a precizat că se simte mai bine și că “poate este imun”. De asemenea, președintele le-a transmit cetățenilor “să nu se lase dominați de virus și să nu le fie frică”, asta în condițiile în care SUA este țara cu cele mai multe cazuri înregistrate de infectare cu noul coronavirus de pe întregul mapamond.

Un alt lucru care trebuie precizat este acela că președintele Trump nu a primit același tratament pe care îl primesc și ceilalți cetățeni ai Statelor Unite sau chiar ai planetei. Potrivit CNN, liderului american i-a fost administrat, un tratament experimental cu anticorpi făcut de compania farmaceutică Regeneron.

Acesta a mai primit și dexametazona, un corticosteroid care poate să reducă inflamația. Acest medicament poate să afecteze sistemul imunitar, așadar nu este recomandat pacienților cu COVID-19 decât în situații critice.

sursa: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Aceste gesturi controversate ale președintelui Statelor Unie ale Americii vin în contextul în care țara cu cea mai puternică economie a planetei înregistrează în total aproape 7,8 milioane de cazuri de coronavirus și aproape 120 de mii de decese, fiind cea mai grav afectată de pe întreg globul.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Leave your comment