DNA-ul pădurilor a fost aprobat în Parlament. Legea trebuie aprobată de Iohannis

0 Comment
107 Views

România face un pas important în direcția luptei anticorupție prin votul oferit de parlamentarii Senatului, for decizional, în vederea înființării “DNA-ului Pădurilor”.

Conform celor mai recente date disponibile, România pierde 3 hectare de pădure în fiecare oră, iar afacerile la limita legii cu lemn au căpătat aplomb în ultimii ani, bucurându-se de un soi de complicitate din partea autorităților.

Sursă foto: pexels.com

Țara noastră are nevoie de aer respirabil, de creșterea calității vieții, în contextul în care statisticile ne plasează în topul deceselor provocate de poluare. Mai exact, peste 20.000 de români mor anual din cauza calității precare a aerului pe care îl respiră zilnic.

În plus, corupția reprezintă fenomenul care a înfrânat progresul României. Nu doar că nu avem spitale, școli, infrastructură rutieră, dar zi de zi ni se ia șansa de a respira un aer proaspăt, iar imaginile filmate de sus ne arată hectare întregi de pădure care dispar de pe suprafața României.

Platforma “FacemSpitale.ro” felicită demersul parlamentarilor USR și al partenerilor lor de alianță PLUS, care au stat la baza acestui proiect – DNA-ul Pădurilor – și speră că legea va fi promulgată de către Președintele României.

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Leave your comment