Decizia incredibilă a Administrației Trump! SUA părăsește OMS: „Congresul a primit o notificare oficială”

0 Comment
178 Views

Congresul și Organizația Națiunilor Unite au fost notificate de Administrația Tump în legătură cu retragerea din Organizația Mondială a Sănătății, spun informații oferite de oficiali ai administrației, relatează CNN.

 „Congresul a primit o notificare oficială că președintele Statelor Unite a retras țara din Organizația Mondială a Sănătății în mijlocul unei pandemii. Să califici răspunsul lui Trump la criza COVID drept haotic și incoerent este prea puțin. Această acțiune nu va proteja viețile și interesele americanilor – îi ține pe americani bolnavi și pe America singură”, a fost postarea pe Twitter a senatorului democrat Robert Menendez.

Informația a fost confirmată și de un oficial al Departamentului de Stat. Conform acestuia, notificarea de retragere a fost trimisă către secretariatul general al ONU.

Conform surselor CNN, scrisoarea foarte scurtă, alcătuită mai exact din trei propoziții, va declanșa după sine un proces de retragere din OMS care va dura un an.

Motivul care la determinat pe Trump să ia această decizie este strâns legat de creșterea masivă a cazurilor de infectare cu COVID-19 pe teritoriul SUA- aproximativ 50.000 de cazuri/zi.

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Leave your comment