Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România: “Ani de zile au trecut fără să se schimbe lucrurile în sănătate”! INTERVIU

0 Comment
2375 Views

Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România, președinte al Asociației Distroficilor Muscular Filiala București a acordat un interviu platformei civice FacemSpitale.ro despre experiența ei în relația cu sistemul medical românesc.

Consiliul Național al Dizabilității a făcut nenumărate propuneri ca dispozitivele de îngrijire atât de necesare oamenilor cu dizabilități să fie incluse pe lista produselor decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar această listă nu a fost completată.

Ani de zile au trecut fără să se schimbe lucrurile!

Daniela Tontsch se plânge că sunt “pacienți care sunt obligați să se trateze în străinătate din cauza lipsei de spitale specializate, iar pentru aceștia România consumă mai mulți bani decât dacă tratamentele s-ar putea face în țară”.

Am atras atenția de nenumărate ori că accesibilizarea nu este doar pentru persoane cu dizabilități și dacă dăm cu adevărat importanță acesteia, va ajuta toată populația la un moment dat, mă refer în mod deosebit la persoanele în vârstă.

Vezi ce spune președintele CNDR, Daniela Tontsch, despre relaxarea măsurilor din 15 mai.

Acesta este al doilea episod din seria de interviuri acordate platformei Facem Spitale de către reprezentanta persoanelor cu dizabilități din România, Daniela Tontsch, despre sistemul medical de la noi.

#facemspitale

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Leave your comment