Dan Barna și Dacian Cioloș fac plângere penală împotriva unui sondaj de opinie înșelător despre Alianța USR-PLUS

0 Comment
76 Views

Membrii USR PLUS, au depus o plângere penală pentru înselăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale după ce au fost sesizați de mai mulți cetățeni sunați de la o așa zisă „Asociație Socio-Politică”,  sub pretextul unui sondaj de opinie manipulator.

Alianța USR-PLUS a fost înștiințată că mai mulți cetățeni au fost sunați cu pretextul de a realiza un sondaj de opinie legat de alegerile parlamentare din 6 decembrie. Acesta conține un set de întrebări despre opțiunea politică a persoanei intervievate, dar și afirmații mincinoase despre proiectele și planurile USR PLUS în Parlament. Falsul sondaj de opinie folosește în discuțiile cu cetățenii denumirea mincinoasă de „Asociația Socio-Politică”.

,,Facem acest demers după ce am primit sesizări credibile de la cetățeni care au fost contactați telefonic sub aparența unui sondaj de opinie care era în fapt o acțiune de manipulare electorală cu afirmații mincinoase despre proiectele și planurile USR PLUS în Parlament. Am identificat folosirea pe scară largă a acestei tehnici interzise de marketing politic – push poll, prin care un competitor electoral încearcă schimbarea opțiunilor de vot prin manipulare, introducerea în discuție a unor zvonuri neconfirmate și știri false pentru a schimba opțiunile electorale prin manipulare’’, declară Dacian Cioloș.

PSD nu este pentru prima oară acuzat pentru așa zisele ,, telefoane otrăvite’’. În campania prezidențială din 1996, a fost folosită tehnica „telefoanelor otrăvite”, când studenții coordonați de Miron Mitrea, de la PDSR (actualul PSD)  îi sunau pe alegători, la întâmplare, sub pretextul realizării unor sondaje de opinie, discuțiile telefonice urmărind transmiterea unor informații false, identificarea opțiunii politice și schimbarea ei în favoarea candidatului PDSR.

,,Cerem autorităților să intervină rapid și fără echivoc pentru a-i identifica pe cei care încearcă o înșelătorie electorală de proporții și tragerea la răspundere a celor vinovați’’ transmit liderii USR-PLUS.

Actrița Medeea Marinescu a postat pe pagina personală de Facebook, o parte din afirmațiile persoanei care realiza sondajul mincinos.

,,Bună seara! De la asociația socio-politică vă deranjez, aveți un minut? Facem un sondaj de opinie legat de alegeri.

Ați votat pe 27 septembrie?

-Votat.

Intentionați să votați și pe 6 decembrie?

-Intenționez.

Cu cine veti vota?

Zic domnului grupul de litere care-mi reprezintă naivitătile cetățenești.

O.K. Ce părere aveți despre legea propusă în Parlament de către USR-PLUS de autorizare a tăierii pădurilor protejate?

-Pai, înainte să vă răspund la întrebarea asta, aș vrea să-mi cititi și mie acea lege.

Pai asta e legea.

-Bun, acum am și eu un set de întrebări pentru dumneavoastră. Cine e șeful dumneavoastră?

Pai, n-am voie să vă răspund.

-Bun, cum se numește exact asociația asta socio-politică?

Păi așa se numește.

-Sunteți angajat sau voluntar?

-Voluntar.’’

Liderii Barna și Cioloș avertizează că această operațiune de manipulare este în plină desfășurare și va continua printr-un șir de campanii manipulatoare conduse de reprezentanți ai vechilor partide pe toată durata campaniei electorale în care USR PLUS este principala țintă.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Dan Barna a anunțat că este infectat cu COVID-19

Dan Barna, co-liderul USR PLUS, a anuntat joi pe Facebook...

Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament ca protest împotriva legii pensiilor speciale

Deputații și Senatorii USR şi-au depus demisiile în Parlament ca...

Leave your comment