Dacian Cioloș cere demisia Ministrului Educației Monica Anisie

0 Comment
47 Views

Dacian Cioloș lansează un atac dur fără precedent la adresa guvernului pe contul său de Facebook și arată că „Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească”, afirmă copreședintele USR PLUS.

Sursa foto: freepik.com

Fostului premier este foarte acid în postarea sa, sancționând indecizia guvernului și inconsistența măsurilor: „Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva”.

Concluzia lui D. Cioloș este că „doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență”, însă completează că nu are nicio speranță că se va întâmpla așa ceva.  „Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare. La educație este haos în preziua redeschiderii școlilor”, susține acesta.

Sursa foto: freepik.com

„Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță”, solicită copreședintele USR PLUS.

„Să scoatem odată politica din școală, prin concursuri pentru toți directorii de școli din țară. Să reorganizăm inspectoratele școlare pentru a le profesionaliza și să implicăm părinții și elevii în buna administrare a școlilor”, îndeamnă fostul premier.

Maricica Ciubara
Article by maryfurtuna

Jurnalist și coordonator de proiecte. Am prezentat emisiuni și programe matinale și de știri. Am scris despre politică, istorie și social. Pasionată de analiza și investigarea de informații.


Gramatica propusă de Ministerul Educației ca materie obligatorie de liceu. Ce spun profesorii și studenții

Principala cauză a agramatismului tinerilor din zilele noastre este reprezentată...

Leave your comment