Coreea de Sud închide din nou școlile la doar câteva zile după redeschidere

0 Comment
105 Views

Coreea de Sud a închis din nou sute de școli pe care le-a redeschis zilele trecute și a reprogramat deschiderea multora.

Conform ziarului Koreea Times, sute de școli au fost din nou închise din cauza creșterii ratei de infectare în multe comunități. Publicația îl citează pe Ministrul sud-coreean al Educației care spune că 838 de școli din cele aproximativ 21.000 existente la nivel național care erau programate să se redeschidă au rămas închise.

Țara a început prima etapă a deschiderii școlilor săptămâna trecută, prin impunerea distanțării sociale și a măsurilor de prevenire împotriva noului coronavirus.

După ce au pus bariere de plastic în multe școli pentru a izola elevii în timp ce învață sau în timpul pauzelor de masă, după ce au dezinfectat și au luat mai multe măsuri preventive, unele școli au început să se redeschidă săptămâna trecută pentru prima dată după câteva luni.

La sfârșitul lunii februarie, Coreea de Sud înregistra cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, dar aceștia au implementat foarte rapid izolarea și alte măsuri preventive. Ei raportează chiar și acum, mai puțin de 300 de decese cauzate de COVID-19.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment