Comisia Europeană intenționează să introducă un sistem de testare Covid-19 care ar ajuta cetățenii Europeni să evite carantina

0 Comment
77 Views

Cetățenii Uniuni Europene ar putea evita carantina, după ce Comisia Europeană a anunțat că intenționează să introducă un program acceptat de toate statele membre, care să elimine măsura carantinarii persoanelor care călatoresc.

Comisia Europeană are în intenție înlocuirea carantinării cu testarea cetățenilor care călătoresc în interiorul continentului European, anunță publicația Britanică The Telegraph. În acest sens, experți în sănătate publică au fost insărcinați cu dezvoltarea unor protocoale pentru a se realiza un mecanism eficient la nivel European.

Comisia Europeană are acest obiectiv tocmai pentru a clarifica confuziile legate de restricțiile care se iau in fiecare țară, astfel, printr-un astfel de mecanism, s-ar permite din nou libera circulație a cetățenilor, fiind nevoie de o recunoaștere reciprocă a testelor de COVID-19 la nivelul tuturor statelor Europene.

În acest sens, acum mai puțin de o săptămână, țările membre ale Uniunii Europene au convenit un sistem comun cu privire la testarea Covid-19, iar în acest sens, miniștrii de externe ai țărilor UE se vor întânli pentru a semna un astfel de sistem.

Sursa:

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/10/12/travellers-could-avoid-quarantine-eu-testing-regime/

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment