Comisia Europeană a luat inițiativă privind salariile minime adecvate în UE

0 Comment
78 Views

La data de 28 octombrie, Comisia Europeană a prezentat o directivă referitoare la stabilirea unor salarii minime pe întregul teritoriu european; această măsură este destinată înspre ajutorarea oamenilor și să îi protejeze de altfel de sărăcie, reducând fluctuațiile salariale sau de gen.

Comisia Europeană a declarat, conform unui comunicat, că prin această directivă niciun stat membru UE nu este obligat să introducă salarii minime prin lege sau să se stabilească la nivel unitar un salariu comun, ci este menită să stabilească un cadru pentru standardele minime la nivel național.

Conform aceluiași comunicat se notează că, deși toate statele membre acordă salariul minim, însă de cele mai multe ori nivelul acestuia este insuficient pentru a acoperi cheltuielile de bază. Prin directiva propusă, se va creea un cadru ce va duce la îmbunătățirea adecvării salariilor minime, dar și accesul lucrătorilor privind protecția salariului minim în Uniunea Europeană.

Aproape 10% dintre lucrătorii din UE trăiesc în sărăcie: acest lucru trebuie să se schimbe. Oamenii care au un loc de muncă nu ar trebui să se chinuie cu acoperirea cheltuielilor zilnice. Salariile minime trebuie să ajungă din urmă celelalte salarii, care au crescut în ultimele decade”, a declarat comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

A.T.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


R.Moldova: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și devine prima femeie președinte din istoria țării.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din...

Ministerul Sănatății primește o mână de ajutor din partea Guvernului României

Ministerul Sănatății primește o injecție de capital din partea Guvernului...

Leave your comment