Clotilde Armand concediază polițiști locali în Sectorul 1

0 Comment
66 Views

Primarul USR-PLUS al sectorului 1, Clotilde Armand amenință că va da afară o parte din angajații Politiei Locale sector 1 care s-au ocupat cu urmărirea și filarea acesteia la ordinele fostului primar PSD, dar și pe cei responsabili de gaura din bugetul Primăriei.

Primarul sectorului 1 a anunțat că i-a dat afară pe directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, Alin Vieru, directorul Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu, și directorul Direcției de Investiții, Cosmin Fodoroiu. Aceștia erau acuzați că au creat un deficit de 700 de milioane de lei în bugetul local. Principalul motiv al demiterilor este ,,lipsa de responsabilitate în cheltuirea banului public și achiziții suspecte’’ a celor trei directori  numiți de fostul primar.

,,Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși. Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local. Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile’’ scrie Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Într-o altă postare făcută pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand, declară că este în continuare urmărită de Poliţia Locală a sectorului 1, chiar dacă l-a demis marţi pe şeful acestei instituţii.

„Constat că responsabilii din Poliţia Locală continuă să mă urmărească şi să-şi folosească funcţia publică pentru a face poliţie politică. L-am demis ieri pe şeful poliţiei locale Sector 1. Astăzi vor pleca din poliţia locală toţi angajaţii care au făcut şi fac poliţie politică. De la primul la ultimul. Şi începem curăţenia cu departamentul de monitorizare”, declară primarul Sectorului 1.

În luna septembrie, Clotilde Armand a depus o plângere penală la DNA împotriva primarului sectorului 1, precum și împotriva șefilor poliției locale deoarece aceasta a aflat din presă că a fost urmărită și filată de Poliția Locală la protestele din 2017.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache este la rândul său cercetat sub control judiciar de Direcţia Naţională Anticorupţie.  Daniel Tudorache a fost citat pentru a da lămuriri în dosarul privind achiziţia de tablete pentru copiii din Sectorul 1. Tudorache susține că percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost efectuate în urma unei sesizări a actualului primar USR-PLUS, Clotilde Armand, privind achiziţia de tablete pentru elevi.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament ca protest împotriva legii pensiilor speciale

Deputații și Senatorii USR şi-au depus demisiile în Parlament ca...

Leave your comment