CLINICA POST COVID – destinată monitorizării pacienților infectați și vindecați de COVID-19

0 Comment
252 Views

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a lansat Clinica post COVID, un program destinat persoanelor care au nevoie de asistență medicală, în urma infectării și vindecării de COVID-19. Programul este gratuit pentru cadrele medicale și se desfășoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât și în spitalele din București.

“Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectați și vindecați și cum putem să îi ajutăm în perioada post COVID. Avem în acest moment o echipa de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure că nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare. Este un proiect disponibil atât în Clinică Virtuală, cât și fizic în clinicile din București“, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Chiar dacă vorbim despre efectele tratamentelor primite în perioada spitalizării sau despre urmările bolii, o parte semnificativă dintre pacienții care au depășit această boală necesită în continuare o atenție sporită. În unele cazuri, chiar după eliminarea virusului din organism, pacienții pot rămâne cu o serie de afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficientă renală, leziuni ale mușchiului inimii, insuficiența multiplă de organ sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

„Continuăm demersul nostru de a sprijini cadrele medicale din linia întâi. (…) Personalul medical este cel mai expus în această perioada, motiv pentru care un număr mare dintre ei a fost infectat. Din acest motiv, este important să oferim acces gratuit tuturor cadrelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistenți medicali sau infirmiere, în locațiile noastre dedicate monitorizării post COVID”, subliniază Fady Chreih.


Sursa: https://www.reginamaria.ro/stiri/reteaua-de-sanatate-regina-maria-lanseaza-clinica-post-covid-un-program-gratuit-pentru-cadrele

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment