Cine sunt “Detectivii COVID” din Coreea de Sud? Află mai multe detalii aici

0 Comment
73 Views

De la începutul pandemiei COVID-19, Coreea de Sud a folosit tehnologia de ultimă generație în lupta cu virusul. Aici facem referire în mod special la sistemul de camere de supraveghere din marile orașe. Este exact același sistem care ajută autoritățile să depisteze anumiți infractori.

Sursa foto: freepik.com

Sunt folosite trei tipuri de informații colectate:

  • Date despre istoricul localizării telefonului – acestea sunt obținute de la operatorul de telefonie și arată cu aproximație unde s-a aflat posesorul unui telefon la un moment dat.
  • Tranzacțiile cu cardul – arată cu exactitate locul unde cetățenii au mâncat sau și-au făcut cumpărăturile.
  • După ce traseul unei persoane este cunoscut, folosind camerele de luat vederi, autoritățile pot să identifice cu exactitate cu cine a intrat aceasta în contact.

Dispunând de toată această infrastructură de localizare performantă, guvernul sud-coreean a angajat echipe de “Detectivi COVID” care încearcă să depisteze contacti direcți ai pacienților cu coronavirus. Ei pot testa, plasa în izolare sau interna pe oricine. Ei acționează rareori cu forța, deoarece trebuie să câștige încrederea celor pe care îi anunță că au coronavirus sau că au intrat în contact cu bolnavi COVID, pentru a afla și mai multe informații despre oamenii cu care s-au întâlnit.

Sursa: Biziday.ro

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment