CHINA: Vaccinul anti COVID-19, o prioritate pentru muncitorii din prima linie și pentru persoanele aflate în grupe de risc

0 Comment
136 Views

Asistăm deja la o întrecere globală a statelor și a marilor companii farmaceutice care încearcă să descopere un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, iar China, țara de origine a acestui virus este una dintre cele mai mari jucătoare în această cursă. China este cea mai mare producătoare și consummatoare de vaccinuri din lume, cu o capacitate de producție de peste 1 miliard de doze anual.

Până în acest moment se află în perioada de testare, nu mai puțin de 30 de vaccinuri, iar 9 dintre acestea sunt dezvoltate de companii Chineze.

Experții anunțau la începutul acestei luni că vaccinarea este un proces cheie pentru țările ca și China, unde procentul celor infectați este relativ mic, datorita măsurilor stricte de izolare.

Oficialii de la Beijing, împotriva unei vaccinări în masă

Conform oficialilor sistemului medical de la Beijing, ar trebui să existe o prioritizare a persoanelor care ar urma să fie vaccinate împotriva COVID-19. Din primul val ar trebui să facă parte muncitorii din prima linie, care au un grad ridicat de infectare și persoanele care fac parte din alte grupe de risc ( bonlavi ai altor afecțiuni și bătrânii).

Gao Fu, directorul centrului Chinez de Prevenire și Combatere a bolilor a declarat că “ De la apariția primului val de Covid-19 în Wuhan, China a reușit să supraviețuiască impactului și să stabilizeze situația”

Numărul celor infectați a scăzut și a fost ținut sub control de oficialii Chinezi. În ciuda faptului că au mai existat focare în provincia Jilin (luna mai) și în Beijing (luna iunie), acestea au fost întâmpinate cu masuri stricte și testări în masa, fiind eradicate în câteva săptămâni.

Sursa: CNN

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment