„Certificatul electronic de vaccinare” pentru călătorii internaționale va fi analizat de către OMS cu posibilitatea de acordare.

0 Comment
101 Views

Cei de la OMS fac o recomandare țărilor să nu ofere „pașapoarte ale imunității” celor care s-au recuperat după infectarea cu Covid-19, ci mai degrabă să se ofere „certificate electronice de vaccinare” precum cele pe care le eliberează Estonia.

Națiunile Unite prin agenția sănătății și Estonia au început un proiect pilot în luna octombrie a anului curent prin care un certificat digital al vaccinului – „smart yellow card” – se va putea folosi pentru îngrijiri medicale; se vor folosi date de stocare (urmărire) pentru a suplini serviciile OMS.

În decursul zilei de miercuri, Anglia a aprobat dozele de vaccin anti-Covid-19 de la Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech.

Alături de cele două entități s-au alăturat și companii precum Moderna și AstraZeneca care prin răspunsurile pozitive la testele făcute își așteaptă unda verde pentru comercializare.

Astfel, situația vaccinurilor este în continuă creștere.

Privim încrezători spre viitorul apropiat pentru a folosi tehnologia în lupta cu Covid-19. Unul dintre membri va lucra cu statele lumii pentru a reuși să implementăm certificatul electronic de vaccinare”, a spus managerul de programe pentru vaccinare împotriva vaccinării OMS Europa, Siddhartha Datta.

Datta a atenționat că orice fel de inițiativă tehnologică nu va trebui să supraîncarce țările în răspunsul lor împotriva Covid-19 și totodată să se conformeze legilor variate sau să se asigure de „serviciul ușor” al granițelor.

Datta ne-a oferit ca exemplu unele aplicații create de anumite țări ce nu funcționează întocmai peste tot.

În începutul acestui an, 2020, în Estonia s-a început testarea „pașaportului de imunitate digitală”, care are ca scop să-i depisteze cu ajutorul imunității pe cei care s-au recuperat în urma infectării cu Covid-19.

Ofițerul superior pentru urgențe în Europa, Catherine Smallwood, oficial al OMS a declarat că agenția se va ține de îndrumarea de a nu folosi pașapoarte de imunitate ca parte a ofertelor pentru a relua o anumită normalitate a călătoriilor trans-frontaliere.

Smallwood a mai spus că testarea rapidă antigen va fi folosită de unele companii aeriene înspre a testa pasagerii îmbarcați sau pe cale de îmbarcare, pentru a face accesibile călătoriile internațioanale.

Testele antigen au o acuratețe scăzută față de cele PCR, astfel unii pasageri infectați vor scăpa printre „crăpături”.

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Carantină sau consțientizare. Lupta pentru supraviețuire e în fiecare dintre noi.

Organizația Mondiala a Sănătății avertizează să se ia în calcul...

Leave your comment